Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





SZUKAJ PRZEPISU


Wybierz kuchnię:

Wybierz rodzaj przepisu:

Logowanie:



Lub


Najnowsze przepisy kulinarne

Napoje - Sok z aronii z liśćmi wiśni
- 75 dag aronii
- 50 dag cukru
- 1,5 l wody
- 150 liści z wiśni (ok. 75 g) ...
»

Ryby - Pstrąg grillowany z ziemniaczkami
- świeży pstrąg (może być tęczowy)
- kawałek masła
- sporo koperku
- cytryna ...
»

Najnowsze porady kulinarne

Zaprawianie zup i sosów żółtkami lub śmietaną
Odstawić na brzeg blachy zupę lub sos, mający być za prawiony — na kwartę zupy lub na pól kwarty sosu wziąć najmniej 2 żółtka, które oddzielnie rozbić z 2-ma łyżkami przestudzonego płynu, a mieszając ciągle łyżką drewnianą, wlewać powoli zaprawkę w zupę lub w sos i zaparow... »


Rumienienie masła z mąką
W rondelku lub na patelni rozpuścić łyżkę masła a postawiwszy na wolnym ogniu, zagotować — wtedy wsypać łyżkę mąki, którą dobrze wymieszać z masłem i gotować dłużej lub krócej, stósownie do użytku przeznaczonego. Do białych sosów nie można tego masła z mąką zupełnie ru... »


Najnowszy artykuł kulinarny

Cukinia czyli zielona uniwersalność
Cukinia czy kabaczek - przyjmuje się, że to jedno i to samo warzywo, wywodzące się z rodziny dyniowatych. Może przyjmować kolor żółty, znany nam zielony oraz pasiasty. To doskonałe warzywo jest dostępne cały rok i nadaję się niemal do każdego posiłku, wzbogacając danie smakiem oraz ... »

O serwisie Pomoc Kontakt