Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa mięsna z baraniny - Mutton broth

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 75 dkg baraniny (karkówka),
- 2 łyżki kaszy jęczmiennej (perłówka),
- 1 marchew,
- por (biała część),
- kawałek selera,
- nać pietruszki,
- sól

Jak przygotować


1. Mięso dobrze wymyć, usunąć cały tłuszcz, zalać wodą (1,5 I) i gotować na małym ogniu.
2. Kaszę zalać w rondelku zimną wodą, zagotować, odcedzić i przepłukać zimną wodą; dodać do mięsa.
3. Mięso wyjąć, pokrajać na małe kawałki usunąwszy kości, rosół oziębić, aby można było usunąć z niego cały tłuszcz.
4. Obrane i cienko pokrajane warzywa dodać do zupy i gotować na płytce azbestowej 45 min., aby kasza się dobrze rozkleiła.
5. Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt