Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa gulaszowa - Gulyasleves

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 40 dkg wołowiny bez kości (pręga)
- 2 cebule,
- ząbek czosnku,
- 80 dkg ziemniaków,
- strąk słodkiej czerwonej papryki,
- 2 łyżki smalcu wieprzowego,
- 2 pomidory,
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
- pół łyżeczki kminku,
- łyżeczka soli

Jak przygotować


1. Cebulę drobno pokroić i lekko zrumienić na smalcu,
2. Włożyć pokrojoną na małe kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą, posypać papryką i dusić pod przykryciem, dodając oczyszczony z gniazdek pokrojony strąk papryki, obrane ze skórki pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek.
3. Gdy mięso jest na wpół miękkie, zalać je wodą (1 l) i gotować do miękkości, dodając osobno ugotowaną skubaną zacierkę (Csipeptke) zrobiona z 15 dkg mąki, jajka i szczypty soli.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt