Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa fasolowa - Gsód Suppe

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 25 dkg białej fasoli,
- 5 dkg smalcu wieprzowego,
- 3 dkg masła,
- duża cebula/marchewka,
- 2 pory,
- 1 pietruszka,
- 1 l rosołu wołowego,
- 5 dkg kaszy jęczmiennej (perłówka),
- sól,
- pieprz (najlepiej biały)

Jak przygotować


1. Wypłukaną fasolę namoczyć na kilka godzin w wodzie.
2. Rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, obrane, wy1 płukane i drobno pokrajane warzywa; często mieszając smażyć 10 min.
3. Dodać rosół, odcedzoną fasolę, wypłukaną kaszę i masło; gotować na małym ogniu aż fasola będzie miękka.
4. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt