Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Legumina z twarogu - Alivenca

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 75 dkg suchego twarogu,
- 6 jajek,
- 2 łyżki pszennej mąki,
- łyżki mąki ziemniaczanej,
- szklanka kwaśnej śmietany,
- pół szklanki cukru,
- sól,
- tłuszcz i tarta bułka

Jak przygotować


1. Twaróg przepuścić przez maszynkę i utrzeć z jajkami, dodając mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz sól.
2. Włożyć do natłuszczanej i wysypanej tartą bułką tortownicy (22 cm średnicy).
3. Piec w nagrzanym piekarniku 45 min.
4. Podawać na ciepło z cukrem i kwaśną śmietaną.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt