Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa z żółtego grochu - Gule Aerter og flaesk

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 25 dkg puree grochowego,
- 50 dkg wędzonego boczku surowego,
- 2 cebule,
- 2 marchewki,
- 3 pory,
- pół łyżeczki tymianku,
- sól do smaku

Jak przygotować


1. Mięso w kawałku zalać wodą i gotować do miękkości, dodając całe obrane warzywa.
2. Po ugotowaniu wyjąć mięso oraz warzywa i trzymać w cieple w małej ilości wywaru.
3. Z wywaru zdjąć tłuszcz, wsypać puree grochowe i sól do smaku, gotować na małym ogniu kilkanaście minut (zupa powinna być gęsta).
4. Zupę podawać posypaną tymiankiem jako pierwsze danie, a mięso i warzywa z musztardą - jako danię drugie.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt