Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa jabłkowa - Aeblesuppe

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 75 dkg kwaśnych jabłek,
- łyżeczka skórki otartej z cytryny,
- 2 łyżki cukru,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- 4 sucharki,
- 4 łyżki bitej śmietany

Jak przygotować


1. Jabłka umyć dokładnie, pokrajać w ćwiartki (nie obierać!), wyciąć gniazdka.
2. Zalać szklanką wody i gotować do miękkości razem z cukrem i skórką cytrynową.
3. Przetrzeć przez cedzak, dolewając resztę (2 szklanki) wody.
4. Zagotować, dodając mąkę ziemniaczaną wymieszaną z małą ilością wody.
5. Zupę podawać na gorąco, dodając na talerz pokruszone sucharki i łyżkę bitej śmietany.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt