Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa z jajkami

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1 l rosołu z kury,
- 2 łyżeczki maizeny lub mąki ziemniaczanej,
- łyżka sosu „soja" lub przyprawy do zup,
- 2 jajka,
- nać pietruszki,
- ćwierć łyżeczki imbiru

Jak przygotować


1. 3/4 I rosołu zagotować, dodać mielony imbir, maizenę lub mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną pozostałym zimnym rosołem i przyprawą do zup; gotować tak długo, aż zupa odpowiednio zgęstnieje.
2. Dobrze ubite 3 jajka wlać przez cedzak na gotującą się zupę i trzymać chwilę na małym ogniu, aż na powierzchni zupy utworzą się niteczki ściętego jajka.
3. Przed podaniem posypać zupę posiekaną nacią pietruszki (2 łyżki).

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt