Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa puree z kartofli

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 5—4 f. mięsa wołowego,
- sól,
- 1/2 garnca kartofli,
- włoszczyzna,
- łyżka masła,
- 1 francuska bułka

Jak przygotować


Ugotować kartofle obrane z łuski, rozetrzeć gorące wałkiem, przetasować przez sito, zmieszać z kawałkiem świeżego masła i rozprowadzić taką ilością buljonu. aby zupa była zawiesista. Ogrzać i wydać z bulką pokrajaną w kostki i usmażoną w maśle.
Źródło: Kucharka Litewska - Józef Zawadzki




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt