Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Bulion rumiany kwaskowaty

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 3—4 f. mięsa wołowego,
- 2 cebule,
- 2 marchwie,
- 1 pietruszka,
- i/2 pora,
- 1/2 selera,
- 1/2 kwarty kwaszonej kapusty, kaparów lub parę łyżek oliwiek

Jak przygotować


Zarumienić mięso jak zwykle na bulion, zalać wodą i zagotować. Włożyć pół kwarty kapusty kwaszonej, wlać trochę z niej rosołu i gotować jak każdy buljon z włoszczyzną. Skoro gotowy, przefasować przez sito, sklarować białkami i przecedzić do wazy, w której powinny być oliwki lub kapary.

Dać do tej zupy paszteciki.
Źródło: Kucharka Litewska - Józef Zawadzki




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt