Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa drwala

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2l wołowego rosołu (może być z kostki)O
- 3/4 szklanki grochu
- 3/4 szklanki fasoli "jaś"
- 50 dag mielonego mięsa
- 1 jajko
- 1/2 szklanki śmietany
- liść laurowy
- sól, pieprz

Jak przygotować


Groch i faoslę przebrać, wymyć i namoczyć z dnia na dzień w przegotowanej wodzie. Wymoczony groch i fasolę włożyć do rosołu, dodać liśc laurowy i gotować aż zmięknie.

Do mielonego mięsa wbić jajko, dodać sól, pieprz, wymieszać i uformować gałeczki. Gałeczki ugotować osobno i po ugotowaniu dodać do zupy wraz z otrzymanym wywarem.

Zupę posolić, dodać pieprzu według smaku i zabielić śmietaną.

Do zupy podaje się grzanki z czarnego chleba, obsmażone na tłuszczu i posypane kminkiem.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt