Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Kapuśniak

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1kg wołowiny lub wieprzowiny
- 2l soku z kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 3-4 świeże lub suszone grzyby
- łyżka mąki
- 1 łyżka kmninku
- pieprz, sól
- liść laurowy

Jak przygotować


Mięso bez kości pokrajać na nieduże kawałki, ułożyć w garnku, zalać sokiem z kiszonej kapusty i gotować aż zmięknie. Wymty grzyby obgotować, pokrajać w cienkie paseczki i dodać do kapuśniaku. Pod koniec dodać mąke, rozprowadzoną odrobiną zimnego wywaru z grzybów oraz posiekaną cebulę, liśc laurowy, pieprz, kminek. Posolić do smaku i wszystko zagotować.

Kapuśniak podawać z gotowanymi ziemniakami.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt