Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Przecierana zupa rybna

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1kg małych rybek
- ok. 2,5l wody
- 1 marchew
- 1 ziemniak
- 1 seler
- nać pietruszki
- 1 por
- 1 korzeń chrzanu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka śmietany
- pieprz, sól
- liść laurowy
- 2 szklanki grzanek z czarnego chleba

Jak przygotować


Oczyszczone, dobrze wymyte rybki zalać woda, dodać wymyte, obrane, opłukane i drobno posiekane jarzyny, gotować ok. 45 minut. Potem ryby i jarzyny przetrzeć przez sito, uzyskaną masę włożyć z powrotem do odcedzonego wywaru. Dodać przyprawy i masło. Gotując, dodawać powoli rozmieszaną z wodą mąkę. Posolić do smaku, zagotować i zdjąć z ognia. Zupę zaprawić śmietanką. Na każdym talerzu położyć grzanki z czarnego chleba, zalać zupą, dodać posiekaną nać pietgruszki i podać na stół.

Chleb na grzanki pokrajać w kostkę i zrumienić na maśle lub wysuszyć w gorącym piekarniku.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt