Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa rybacka

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 kg ryby
- 2-3l wody
- 1 cebula
- nać pietruszki
- 30 dag czarnego żytniego chleba
- 1 szklanka śmietany
- liść laurowy
- pieprz, sól, ocet

Jak przygotować


Rybę oczyścić, obrać ze skóry, usunąć ości, przemyć dokładnie wodą i pokrajać na małe kawałki. Następnie rybę posolić, natrzeć mocnym roztworem octu, dodać liść laurowy, pieprz, posiekaną nać pietruszki i pokrajaną w plasterki cebulę. Tak przygotowaną rybę odstawić pod przykrywką w chłodne miejsce na 6-12 godzin. Po upływie tego czasu zawartość garnka zalać wrzątkiem i potrzymać pod przykrywką przez 15-20 minut, po czym zagtować. Po zdjęciu z ognia dodać pokrajamy w kostkę chleb i śmietanę.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt