Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa indonezyjska - Soto bandung

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 25 dkg wołowiny (krzyżowa),
- 1,25 l mleka,
- 5 dkg mączki kokosowej,
- 10 dkg białej kapusty,
- kopiasta łyżeczka tapioki,
- łyżeczka przyprawy do zup,
- 2 jajka,
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- skórka otarta z cytryny,
- szczypta pieprzu,
- pół łyżeczki imbiru,
- łyżeczka soli

Jak przygotować


1. Zagotować mączkę kokosową na mielcu, zdjąć z ognia, zostawić na 30 min., ziać mleko, a płatki wycisnąć w lnianej śoie-reczce i płyn połączyć z mlekiem.
2. Mięso zalać mlekiem kokosowym, dodać poszatkowaną kapustę, skórkę cytrynową i roztarty z solą czosnek; gotować do miękkości.
3. Mięso pokrajać na cienkie paski, włożyć z powrotem do zupy, dodać tapiokę, przyprawić pieprzem i gotować kilka minut.
4. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i pokrajanymi w kostkę oraz pokrajaną na plastry i usmażoną cebulą.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt