Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa owocowa III

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 szklanki ugotowanego przecieru z jagód, truskawek, jabłek, wiśni lub malin.
- cukier do smaku
- 4 szklanki wody
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 2-4 żółtka
- szczyptę soli

Jak przygotować


1. Przecier owocowy, cukier do smaku i wodę zagotować.
2. Śmietanę, żółtka i sól roztrzepać, ciągle mieszając stopniowo wlewać szklankę gorącej zupy, mieszając zupę w garnku wlać rozprowadzoną śmietanę z żółtkami.
3. Podawać zupę na ciepło.

Porcja: dla 4-6 osób




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt