Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa owocowa I

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 duże kwaśne jabłka
- 2 twarde gruszki
- 6 moreli
- 6 śliwek
- kilka wiśni
- 2 pomarańćze
- sok z 1/2 cytryny
- cukier do smaku
- 1/2 łyżeczki cynamonu

Jak przygotować


1. Jabłka i gruszki obrac, pokroić na 4 cześci, usunąć gniazdka nasienne.
2. Morele i śliwki przepołowić, usunać pestki.
3. Pomarańcze obrać, pokroić na cienkie plasterki, usunać pestki.
4. Owoce włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, wlaćsok z cytryny, wsypać cukier, doprowadozić do wrzesnia, przykryć, zmniejszyć płomień, gotować na małym ogniu 10-15 minut. Jabłka i gruszki można rozgotować na małym ogniu.
5. Przed podaniem posypać cynamonem, serwować z ziemniakami z wody lub jeszcze lepiej, gotowanymi na parze (1 duży lub 2 średnie na 1 osobę).

Porcja: dla 4-6 osób




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt