Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Kulki serowe - Delicieuses au fromage

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 5 białek,
- 250 g żółtego sera (ementalera),
- bułka tarta,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Jak przygotować


1. Białka ubić na bardzo sztywną pianę, ser zetrzeć na tarce lub w maszynce.
2. Połączyć białka z tartym serem, dodać sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać.
3. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w tartej bułce.
4. Wrzucać na mocno rozgrzany, ale nie dymiący, olej i smażyć na jasnozłoty kolor. Wyjąć, osaczyć i natychmiast podawać.

Źródło: Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt