Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Eskalopki z żółtego sera - Escalopes de gruyere

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 200 g sera,
- 1 jajko,
- ostra musztarda,
- margaryna do smażenia,
- tarta bułka,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Pokroić ser na plastry grubości 1 cm.
2. Posmarować musztardą każdy plaster sera z obu stron.
3. Roztrzepać jajko z solą, pieprzem i odrobiną zimnej wody. Panierować ser w jajku i tartej bulce, przyklepać panierunek ręką lub nożem.
4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 1 min z każdej strony. Podawać natychmiast.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt