Czerstwa bułka zserem - Pain perdu au fromage |
Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)
|
Składniki
- 8 kromek czerstwej bułki,
- 1/2 1 mleka,
- 2 jajka,
- 100 g żółtego sera,
- 50 g masła lub margaryny,
- szczypta papryki
|
|
|
Jak przygotować
1. Ubić lekko jajka i połączyć z mlekiem.
2. Cienkie kromki czerstwej bułki posmarować masłem i na kilka min namoczyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem.
3. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem ułożyć kromki bułki, posypać obficie tartym serem, ziołami (tymianek, estragon, oregano), papryką itp. i zapiekać w piekarniku 25 min.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta
|
|
Napisz, co sądzisz o tym przepisie...
|
|