Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa z zielonej sałaty - Potage de laitue

Oceń przepis

Średnia ocen: 5
Ilość ocen (1)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1 główka sałaty,
- 10 g masła,
- 30 g margaryny,
- 1 1 wody,
- 4 kromki bułki,
- 30 g mąki ziemniaczanej,
- 1/4 1 mleka,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Umytą sałatę bardzo drobno posiekać i dusić w garnku na maśle 5 min na bardzo małym ogniu. Cały czas należy mieszać drewnianą łyżką.
2. Zalać sałatę wodą i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 30 min.
3. Zrumienić na margarynie 4 kromki bułki.
4. Rozprowadzić w 1/4 1 zimnego mleka mąkę ziemniaczaną, wlać do gotującej się zupy i doprowadzić ponownie do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Podawać w talerzach, nalewając zupę na ułożone na dnie grzanki
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt