Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa z Liege - Potage a la liegeoise

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 pory,
- 500 g ziemniaków,
- 200 g pomidorów,
- 100 g szczawiu,
- nać selera,
- 2 l wody,
- 60 g masła lub margaryny,
- natka pietruszki,
- liść laurowy,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Poddusić na maśle umyte i pokrojone pory, liście selera, szczaw.
2. Zagotować wodę, dodać liść laurowy, sól, pieprz, podduszone jarzyny i pokrojone ziemniaki. Gotować 40 min. Pod koniec
gotowania dodać pokrojone pomidory.
3. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować, przed podaniem posypać siekaną natką.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt