Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa z dyni - Soupe au potiron

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1 kg dyni,
- 1 szklanka wody,
- 1 1 mleka,
- 15 g masła,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Obraną i pokrojoną w kostkę dynię zalać wodą, dodać masło i gotować pod przykryciem około 30 min.
2. Przetrzeć lub zmiksować zupę, dolać mleko, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 10 min.
3. Przed podaniem posypać siekaną natką.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt