Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa szpinakowa - Soupe aux epinards

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 500 g szpinaku,
- 75 g mąki,
- 2 l wody,
- 50 g masta lub margaryny,
- grzanki z pokrojonej w kostkę bułki,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę.
2. Zalać zimną wodą i gotować 5 min.
3. Wrzucić umyty i posiekany drobno szpinak, dodać sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu 1 godz.
4. Bulkę pokroić w kostkę i przyrumienić na tłuszczu.
5. Wrzucone do wazy grzanki zalać zupą i natychmiast podawać.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt