Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa porowa - Soupe aux poireaux

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 200 g porów,
- 300 g ziemniaków,
- 1,25 l wody,
- sól, pieprz,
- 30 g masła

Jak przygotować


1. Umyte i pokrojone w duże kawałki pory (można kroić wzdłuż) i ziemniaki gotować w osolonej wodzie 30—40 min.
2. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać masło i pieprz.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt