Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa pomidorowa z ziemniakami - Potage aux tomates et pommes de terre

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1,5 l rosołu (może być z 2 kostek bulionowych),
- 500 g pomidorów,
- 250 g ziemniaków,
- 4 kromki bułki,
- natka pietruszki

Jak przygotować


1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
2. Obrać, opłukać i pokroić ziemniaki.
3. Ziemniaki i pomidory gotować 30 min w rosole.
4. Przed podaniem dodać przyrumienione na maśle lub margarynie kostki bułki i posiekaną natkę.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt