Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa pomidorowa z koncentratu - Potage a la tomate concentree

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 cebule,
- 1 marchewka,
- 1 ząbek czosnku,
- 30 g masła lub margaryny,
- 30 g mąki,
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego,
- natka pietruszki,
- tymianek,
- liść laurowy,
- 1,5 l wody,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Cebule posiekać, marchew pokroić w drobną kostkę.
2. W dużym rondlu zeszklić na maśle lub margarynie posiekaną cebulę, oprószyć mąką, wymieszać drewnianą łyżką, przyrumienić.
3. Dodać posiekany lub wyciśnięty czosnek, pokrojoną marchewkę, koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz. Zalać gorącą wodą i gotować na wolnym ogniu na wpół przykryte 30 min.
4. Przed podaniem wyjąć natkę, tymianek i liść laurowy.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt