Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa pieczarkowa - Potage aux champignons

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 250 g pieczarek,
- 100 g podsuszonego miąższu bułki,
- 1,5 l wody,
- 75 g mączki ryżowej,
- 50 g masła lub margaryny,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. 150 g umytych i pokrojonych w cienkie plasterki pieczarek i miąższ bułki wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu 1 godz.
2. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować i znów zagotować.
3. 100 g pieczarek posiekać i poddusić na tłuszczu nie rumieniąc.
4. Do wrzącej zupy wlać rozprowadzoną w zimnej wodzie mączkę ryżową, duszone grzyby, sól i pieprz.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt