Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa ogonowa - Marmite de queue de boeuf

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1 kg ogona wotowego,
- 2 1 wody,
- 3 pory,
- 2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 1,5 l średniego selera,
- 1 cebula, 4 goździki,
- 1 ząbek czosnku,
- natka pietruszki,
- tymianek,
- liść laurowy,
- 12 kromek bułki,
- 10 g masfa lub margaryny,
- sól

Jak przygotować


1. Pokrojony na kawałki ogon włożyć do garnka z zimną wodą, zagotować i odcedzić. Następnie zalać zimną wodą, posolić i postawić na ogniu.
2. Obrane i opłukane warzywa pokroić na duże kawałki i wraz z posiekanym czosnkiem wrzucić na wrzący roSół. Dodać cebulę z wbitymi w nią 4 goździkami, liść laurowy, tymianek i natkę pietruszki. Gotować 2 godz 30 min.
3. Kromki bułki posmarować masłem i zrumienić w średnio nagrzanym piekarniku, ułożyć na ogrzanym półmisku. Zupę z mięsem i warzywami podawać razem z grzankami.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt