Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa jarzynowa Julienne - Potage aux legumes Julienne

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 2 pory,
- 1/2 średniego selera,
- 5 środkowych liści kapusty,
- 1 cebula,
- 3 ziemniaki,
- 1,5 l wody,
- 30 g masła lub margaryny,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Umyte i obrane marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaki pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Cebulę, liście kapusty i pory (bez zielonych końców) drobno poszatkować.
2. Roztopić w rondlu tłuszcz, włożyć wszystkie jarzyny i dusić na wolnym ogniu 5-10 min, mieszając drewnianą łyżką.
3. Dodać wodę, sól, pieprz i gotować pod przykryciem 20 min.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt