Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa flandryjska - Soupe de Flandres

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 400 g ziemniaków,
- 100 g selera,
- 2 cebule,
- 1,5 l wody,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- tymianek,
- 100 g masła lub margaryny,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Umyć, obrać i pokroić na kawałki ziemniaki, seler i cebule.
2. Do garnka wlać wodę, wrzucić jarzyny, czosnek, koncentrat pomidorowy, sól, tymianek i pieprz, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz.
3. Zupę przetrzeć lub zmiksować, po zdjęciu z ognia dodać masło.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt