Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa chlebowa zapiekana - Croute au pot gratinee

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 kostki bulionu,
- 1 l wody,
- 4 grzanki,
- 50 g żółtego sera (ementalera),
- 10 g masła lub margaryny

Jak przygotować


1. W garnku, który można wstawić do piekarnika, zagotować wodę z kostkami bulionowymi, zdjąć z ognia.
2. Ułożyć na powierzchni bulionu grzanki, posypać tartym serem. Na każdej grzance ułożyć grudki masła lub margaryny. Ustawić garnek wysoko w bardzo gorącym piekarniku i zapiekać zupę kilka min.
Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt