Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa chlebowa - Panade fine

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 125 g czerstwej bułki,
- 1/2 l mleka,
- 3/4 1 wody,
- 15 g masła lub margaryny,
- 1—2 łyżki śmietany,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Pokruszoną na kawałki bułkę, mleko, wodę, sól i pieprz gotować bez przykrycia na wolnym ogniu 45 min, często mieszając drewnianą łyżką.
2. Zupę przetrzeć, podgrzać, dodać masło, śmietanę i natychmiast podawać.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt