Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa cebulowa soubise - Potage Soubise

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 500 g cebuli,
- 50 g mąki,
- 1 l wody lub wywaru z warzyw,
- 1/2 l mleka,
- 30 g masła,
- 1 żółtko,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Pokrojoną w talarki cebulę obgotować (5 min), osaczyć, a następnie w rondlu przyrumienić na maśle lub margarynie, oprószyć mąką, wymieszać.
2. Zalać gorącym mlekiem, doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu 30 min.
3. Przetrzeć przez sito, połączyć z wodą i gotować na wolnym ogniu 20 min.
4. Przed podaniem połączyć zupę z żółtkiem utartym z łyżką masła.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt