Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa cebulowa - Soupe a l'oignon

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 3 duże cebule,
- 60 g masta lub margaryny,
- 10 g mąki,
- 1,5 l wody lub wywaru z warzyw,
- 4 kromki bułki,
- 50 g sera ementalera,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Obraną i pokrojoną w bardzo cienkie talarki cebulę przyrumienić w rondlu.
2. Oprószyć mąką, lekko zrumienić mieszając drewnianą łyżką. Zalać wodą, dosypać sól i pieprz. Gotować 20 min.
3. Kromki bułki pokroić na ćwiartki i przyrumienić na tłuszczu.
4. Grzanki włożyć do wysokiego żaroodpornego naczynia, zalać zupą, posypać tartym żółtym serem i wstawić do gorącego piekarnika na 5 —10 min.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt