Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa Bonne femme - Soupe a la bonne femme

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 3 pory,
- 250 g ziemniaków,
- 1,5 l wody,
- 40 g masła łub margaryny,
- sól, pieprz,
- 4 kromki podsuszonej bułki

Jak przygotować


1. Białe części porów pokroić w cienkie talarki i poddusić na tłuszczu, dodać łyżkę wody i dusić 5 min.
2. Do garnka wlać wodę, wrzucić obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, sól, pieprz i uduszone pory. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 45 min.
3. Kromki bułki posmarować masłem i ułożyć na dnie wazy. Tuż przed podaniem wlać gorącą zupę.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt