Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Krem szparagowy - Veloute d'asperges

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1,25 l wywaru z gotowania szparagów,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 żółtko,
- 1—2 łyżki śmietany,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Zagotować wywar ze szparagów (przepis 71).
2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w odrobinie zimnej wody. Połączyć z wywarem. Gotować 5-7 min, od czasu do czasu mieszając.
3. W wazie rozprowadzić żółtko ze.śmietaną i powoli wlewać gorący bulion szparagowy. Natychmiast podawać.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt