Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Krem selerowy - Veloute de celeri

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1 seler,
- 2 łyżki stołowe mączki ryżowej lub ziemniaczanej,
- 1,25 1 wody,
- 1 żółtko,
- sól, pieprz

Jak przygotować


1. Seler obrać i pokroić na cienkie plastry, wrzucić do wrzącej osolonej wody, dodać pieprz i gotować 30 min.
2. Przetrzeć lub zmiksować, doprowadzić ponownie do wrzenia, dodać mączkę ryżową rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Gotować 5 min.
3. Tuż przed podaniem połączyć z żółtkiem. Doprawić do smaku i natychmiast podawać.

Źródło: Barbara Buczna, Bożena Bonik. Kuchnia Francuska, na codzień i od święta




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt