Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa królowej Margot - Potage a la Reine

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1,25 l mocnego rosołu z drobiu,
- 10 dkg ugotowanego i posiekanego mięsa kurzego,
- 2 żółtka,
- 5 dkg ryżu

Jak przygotować


1. Dobrze wypłukany ryż ugotować w rosole.
2. Dodać posiekane mięso i po zdjęciu z ognia podprawić żółtkami.
3. Podawać na wygrzanych talerzach.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt