Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Zupa cebulowa - Soupe a l'oignon

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 1,25 l rosołu,
- 25 dkg cebuli,
- 4 dkg mąki,
- 6 dkg masła,
- sól (ewentualnie kieliszek koniaku)

Jak przygotować


1. Obraną i pokrajaną na cienkie plastry cebulę zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor.
2. Oprószyć mąką. i zmniejszywszy ogień smażyć mieszając, aby mąka zrumieniła się lekko.
3. Zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować.
4. Przetrzeć zupę przez cedzak, podgrzać, wlać koniak i podawać z grzankami z bufki.

Źródło: Maciej E. Halbański, Potrawy z różnych stron świata




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







Romuald    14:24:25 19 maj 2011r.

smaczna prosta zupa.Nie ma lepszej kuchni od francuskiej.


O serwisie Pomoc Kontakt