Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos koperkowy

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 łyżki masła,
- 2—3 łyżki mąki,
- 1,5 szklanki rosołu lub wywaru z warzyw,
- pół szklanki śmietany,
- mały pęczek koperku,
- sól

Jak przygotować


Z masła i mąki przyrządzić białą zasmażkę. Rozprowadzić rosołem. Dodać śmietanę, posolić i zagotować. Dodać umyty i posiekany koperek. Zamiast koperku można dodać posiekaną nać pietruszki, szczypiorek lub rzeżuchę. Zieleniny te można łączyć. Podawać do sztuki mięsa, gotowanego drobiu, potraw poł-mięsnych, ryb, gotowanych jaj i niektórych potraw jarskich.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt