Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos chrzanowy

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki mąki,
- 1,5 szklanki wywaru mięsno-warzywnego (można użyć wywar uzyskany przy gotowaniu sztuki mięsa),
- 0,5 szklanki śmietany,
- 2—4 łyżki tartego chrzanu,
- sól,
- pieprz,
- cukier,
- sok z cytryny

Jak przygotować


Przygotować białą zasmażkę (masło stopie na słabym ogniu, dodać mąkę, ciągle mieszając). Rozprowadzić ją wywarem, dodać śmietanę. Gotować mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać chrzan. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem. Zagotować. Podawać do szuki mięsa, gotowanych ryb, jaj na twardo i kiełbasy na gorąco.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt