Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos bardzo ostry a'la Diable

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- masło
- cebula
- włoszczyzna
- estragon
- pieprz
- ziele angielskie
- ocet
- czerwone wino
- bulion
- maka
- papryka
- sól

Jak przygotować


Udusić w maśle 1 ce­bulę, trochę włoszczyzny i kilka listków estragonu, dodać kilka ziaren pieprzu, angielskiego ziela, liści, wlać dwie łyżki octu i pól szklanki czerwonego wina, gotować na wolnym ogniu aż do miękkości, następnie wszystko przetrzeć przez gęste sito, dodać łyżkę gęstego bulionu lub mąki rumianej, soli i sporą łyżeczkę papryki. Jeżeli są świeże pieczarki, to można do sosu włożyć kilka drobno usiekanych.
Źródło: Marta Norkowska - Najnowsza Kuchnia. Wytworna i Gospodarska




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt