Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos musztardowy

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- mąka
- masło
- bulion
- wino
- cukier
- francuska musztarda

Jak przygotować


Zasmażyć łyżkę mąki z masłem, rozprowadzić bulionem lub wodą, dodać pół szklanki wina, trochę soli, pieprzu, kawałek cukru, wymieszać, zagotować. Zdjąwszy sos z ognia, włożyć łyżkę francuskiej musztardy, dobrze rozetrzeć z sosem i już nie gotować. Sosu tego używa się do kiełbasy, do kotletów wieprzowych lub cie- i do sztuki mięsa.
Źródło: Marta Norkowska - Najnowsza Kuchnia. Wytworna i Gospodarska




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt