Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos cebulowy ostry

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- cebula
- masło
- mąka
- ocet
- sól
- pieprz

Jak przygotować


Dwie duże cebule pokrajane w cienkie plasterki, zrumienić na maśle z łyżką mąki, rozpro­wadzić rosołem, wlać łyżkę octu, dodać kilka kawałków cukru, trochę soli i pieprzu, wszystko razem zagotować. Sos ten kwaśny podaje się do sztuki mięsa, do pieczeni wołowej i wieprzowej i do kiełbasy.
Źródło: Marta Norkowska - Najnowsza Kuchnia. Wytworna i Gospodarska




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt