Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos cebulowy biały (Soubise)

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- cebula
- masło
- śmietanka lub mleko
- mąka
- sól
- cukier

Jak przygotować


Dziesięć obranych ce­bul sparzyć ukropem, pokrajać i udusić w maśle na wolnym Ogniu, nie rumieniąc. Rozprowadzić śmietanką lub mlekiem, wsypać łyżkę mąki, szczyptę soli i cukru, zagotować i prze­trzeć przez sito. Sos ten musi być gęsty i biały. Używany szczególnie do kotletów baranich.
Źródło: Marta Norkowska - Najnowsza Kuchnia. Wytworna i Gospodarska




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt