Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos Milanaise

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- szynka
- pieczarki
- trufle

Jak przygotować


Przyrządza się jak pomido­rowy z dodaniem, jeżeli ma być do mięs użytym, Madery i szczypty papryki. W sos ten wkroić trzeba koniecznie na­stępujący garnitur: kawałek gotowanej szynki, 2—3 pieczarek i 1 małą truflę, wszystko uszatkowane w paseczki jak maka­ron. Używa się do polędwicy, do jaj, do makaronu itp., z mię­sem podany sos ten powinien mieć jeszcze jako dodatek tro­chę makaronu włoskiego, drobno pokrajanego i białko na twardo ugotowane, również pokrajane w paski.
Źródło: Marta Norkowska - Najnowsza Kuchnia. Wytworna i Gospodarska




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt