Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Kasza gryczana z serem

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- kasza gryczana,
- dwie szklanki kwaśnej śmietany,
- łyżka masła,
- 25 dag twarogu,
- dwa żółtka

Jak przygotować


1 szklankę kaszy sparzyć wrzątkiem, odcedzić i wymieszać z dwoma szklankami kwaśnej śmietany i łyżką masła, albo margaryny, dodać sól do smaku. Teraz dzielimy kaszę na dwie części. Połowę dajemy na dno natłuszczonego rondla, następną warstwą będzie 25 dag twarogu utartego z dwoma żółtkami. Przykrywamy pozostałą kaszą i wstawiamy do piekarnika, aby się wypiekła. Danie to podajemy ze śmietaną w dzbanuszku.

Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1989




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt