Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos agrestowy

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 25 dag zielonego agrestu,
- łyżka masła,
- 6 dag cukru,
- szczypta soli i pieprzu,
- łyżeczka szczawiu

Jak przygotować


25 dag zielonego agrestu myjemy, oczyszczamy. Agrest z łyżką masła dusimy pod przykryciem, w razie potrzeby dolewamy trochę wody. Kiedy powstanie gęsta masa, agrest przecieramy, dodajemy 6 dag cukru, przyprawiamy solą i pieprzem, całość jeszcze przez chwilę gotujemy. Sos posypujemy łyżeczką posiekanego szczawiu albo posiekanym szczypiorkiem. Sos agrestowy najlepszy jest do makreli z rusztu.
Źródło: Kalendarz Domowy Babci Aliny, 1992




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt