Przepisy kulinarne z całego świata      Mamy już 72707 przepisów! Znajdź przepis Dodaj przepis Zaloguj się

Przepisy kulinarne





Sos bałkańśki

Oceń przepis

Średnia ocen: 0
Ilość ocen (0)


dodaj do ulubionych

drukuj przepis

poleć znajomemu

skomentuj przepis


Składniki


- 10 dag posiekanych orzechów włoskich
- 1 pszenna bułeczka
- 2-4 roztarte ząbki czosnku
- oliwa
- sok z cytryny lub ocet (6 proc.) i woda
- sól

Jak przygotować


1. Namoczyć bułkę, odcisnąć wodę.
2. Orzechy zemleć w maszynce lub utłuc, dodać bułkę i czosnek, ucierać tak długo, aż powstanie jednolita pasta.
3. Ucierając pastę wlewać powoli liwę, sok lub ocet i wodę w takiej ilości, aby pasta miała konsystencję majonezu. Doprawić solą.
4. Podawać do ryb, zimnych mięs i drobiu.




Napisz, co sądzisz o tym przepisie...

Autor:


Treść:



Przepisz powyższy kod:







O serwisie Pomoc Kontakt